post

Offshore werken zonder diploma

Offshore werken zonder diploma: is dat mogelijk?

Wil je offshore werken, maar heb je geen opleiding gevolgd om op een boorplatform te werken? Dan heb je geluk, want voor sommige banen op het boorplatform heb je geen opleiding en/of werkervaring nodig. Om welke banen het precies gaat, lees je in dit artikel. Ook lees je in dit artikel wat je wel nodig hebt om zonder diploma offshore te kunnen werken.

Offshore banen zonder diploma

Er zijn diverse offshore banen zonder diploma. Wil je bijvoorbeeld Maintenance- & General Roustabout worden op een boorplatform, dan hoef je hier geen opleiding voor te volgen. Dit is namelijk geen technisch beroep, maar een ondersteunende functie die je zonder opleiding ook kunt invullen.

Heb je geen diploma gehaald om offshore te werken, dan betekent dit niet dat je je hele leven als Roustabout moet werken. Je kunt namelijk ook doorgroeien zonder diploma. Dit doe je simpelweg door enkele jaren ervaring op te doen in de functie van Roustabout, om vervolgens door te groeien naar een iets hogere functie. Heb je hier weer enkele jaren ervaring opgedaan, dan kun je wellicht doorgroeien naar een nog iets hogere functie. Zo heb je een goede offshore carrière, zonder dat je een opleiding hebt gevolgd om offshore te kunnen werken.

Offshore banen met diploma

Uiteraard zijn er ook offshore banen met diploma. Vaak gaat het om technische functies of om functies met meer verantwoordelijkheden, zoals bijvoorbeeld leidinggevende. Je kunt deze functies ook krijgen zonder diploma, maar dan moet je wel enkele jaren op een bootplatform werken. In dit geval groei je door op het platform door de juiste werkervaring op te doen, niet door een bepaalde opleiding te volgen. Het duurt wat langer, maar uiteindelijk kun je wel een hogere functie krijgen zonder diploma.

Offshore werken zonder diploma en de VCA cursus

Offshore werken zonder diploma is zeker mogelijk, maar je hebt wel een VCA certificaat nodig om op een boorplatform te kunnen werken. Dit certificaat kun je behalen door een VCA cursus te volgen.

Sommige werkgevers op boorplatforms verwachten van je dat je zelf een VCA certificaat haalt. Je kunt pas bij hen aan de slag als je zelf geregeld hebt dat je een VCA certificaat op je naam hebt staan. In dit geval moet je jouw VCA cursus vaak zelf betalen. Andere werkgevers helpen je met het behalen van jouw VCA certificaat. Zij schrijven je in voor een VCA cursus, betalen de cursus voor jou en nemen je in dienst als je jouw certificaat hebt gehaald. Kortom: werken zonder diploma is zeker mogelijk, maar je hebt wel altijd een VCA certificaat nodig om op een boorplatform te kunnen werken. Je kunt dit certificaat zelf regelen, maar ook met de hulp van jouw nieuwe werkgever.

Offshore werken zonder diploma? Solliciteer direct

Wil jij offshore werken zonder diploma? Ga dan op zoek naar openstaande vacatures voor functies waar je geen diploma en/of werkervaring voor nodig hebt. Reageer op een of meerdere interessante vacatures en voor je het weet, kun jij op een boorplatform werken.

Wil je toch meer informatie hebben over offshore vacatures?

Offshore baan zonder diploma: VIDEO!!