post

De juiste offshore tips

Offshore tips

Het dagelijks leven op een booreiland is heel anders dan het dagelijks leven op het vasteland. Ga je voor het eerst werken op een booreiland, dan is het goed om je vooraf te verdiepen in het dagelijkse leven op het eiland. Wij geven je daarom graag enkele tips om een goede start te maken in jouw offshore werk.

Neem de juiste spullen mee

Als je naar een booreiland gaat, word je met een helikopter vervoerd. Dit betekent dat je niet koffers vol met spullen mee kunt nemen. Sterker nog, je mag maximaal 15 kilo aan bagage meenemen als je in de helikopter stapt. Je neemt dan ook alleen de spullen mee die je echt nodig hebt als je op het booreiland gaat werken. Belangrijk: vergeet je laptop niet mee te nemen. Als je 14 dagen vrij bent op het booreiland, is het fijn als je een laptop met films, muziek, series en ander entertainment bij de hand hebt.

Ook goed om te weten: je mag geen alcohol, verdovende middelen, wapens of zenders meenemen naar het booreiland. En gebruik je medicijnen? Dan moet je dit van tevoren aangeven. Je mag medicijnen wel meenemen in de helikopter, maar alleen als je dit van tevoren gemeld hebt.

Houd je aan de regels van de VCA cursus

Voor je op een booreiland kunt werken, moet je altijd een VCA cursus volgen. Dit is niet voor niets: de veiligheidsregels die je in deze cursus leert, zijn erg belangrijk op een booreiland. Houd je daarom te allen tijde aan de regels van de VCA cursus, ook als dit niet zo belangrijk lijkt. En heb je nog een opleiding en/of cursus gevolgd voor jouw boorplatform werk? Dan houd je ook de regels van deze opleiding en/of cursus in acht als je eenmaal op het booreiland aan de slag gaat.

Leer van je collega’s

Van je collega’s kun je veel leren, zeker als zij al langere tijd op het booreiland werken. Stel je daarom open voor contact met collega’s en stel je open om van hen te leren. Heb je zelf een goede routine bedacht voor een bepaalde taak of werkzaamheid? Dan mag je dit zeker met je collega’s delen. Jij kunt van je collega’s leren, maar zij ook zeker van jou.

Zorg voor voldoende slaap

Een werkdag op een booreiland duurt 12 tot 14 uur. Dit is veel langer dan een werkdag op het vasteland, die gemiddeld 8 uur duurt. Zeker als je het niet gewend bent zo lang achter elkaar te werken, is het belangrijk goed te slapen. Slaap je niet goed, bijvoorbeeld omdat je veel te laat naar bed gaat, dan ben je aan het einde van de werkdag moe en niet meer scherp. Dit is gevaarlijk, want bij vermoeidheid maak je sneller fouten en een kleine fout kan op een booreiland al erg gevaarlijk zijn.

Meer weten over het werken op een booreiland?