post

Leven in de offshore

Leven in de offshore

De banen die op een booreiland worden aangeboden, vallen onder de beste betaalde jobs van het land. Maar hoe is het eigenlijk om op een booreiland te werken en te leven? Je leest er meer over in dit artikel.

Een ander werkschema

Het is belangrijk om te weten dat je op een booreiland een ander werkschema hebt dan mensen op het vasteland. Op een booreiland werk je namelijk altijd 14 dagen achter elkaar, om vervolgens weer 14 dagen vrij te zijn. Werkdagen duren geen 8 uur, maar zijn altijd 12 uur lang. Dit betekent dat je op een booreiland altijd 14 dagen achter elkaar 12 uur per dag werkt, om vervolgens lekker 14 dagen vrij te zijn. Op deze vrije dagen word je gewoon doorbetaald.

Tijdens en na het werk wordt er goed voor je gezorgd. Zo krijg je vier dagelijkse maaltijden en zijn er genoeg faciliteiten aan boord voor ontspanning, als je niet hoeft te werken. Denk hierbij aan televisies, maar ook aan sportfaciliteiten en zelfs sauna’s. Op sommige offshore platformen zijn er zelfs voetbal- of basketbalvelden aanwezig.

Op een booreiland werken veel Nederlanders, maar ook veel mensen uit andere landen. Dit betekent dat je veel contact hebt met internationale collega’s. Het werk op een booreiland is al uitdagend, maar het contact met internationale collega’s maakt het werk nog leuker.

Heimwee op een booreiland

De faciliteiten op een booreiland zijn goed, maar je kunt alsnog heimwee krijgen als je langere tijd op een booreiland zit. Zeker als je het niet gewend bent langere tijd van huis te zijn, kan het even wennen zijn om enkele maanden in een nieuwe omgeving te verblijven. Houd hier rekening mee voor je gaat werken op een booreiland. Je kunt je voorbereiden op heimwee door bepaalde spullen van huis mee te nemen, waardoor je minder heimwee hebt.

Hard werken en veel verdienen

Op een booreiland wordt er hard gewerkt, maar dit zie je wel terug in je salaris. Het is zwaar werk, maar wel goed betaald zwaar werk. Houd er wel rekening mee dat de weersomstandigheden jouw werk op een booreiland nog wat lastiger kunnen maken. Zo kan het hard regenen tijdens het werken op een booreiland, maar kun je ook last hebben van de brandende zon. Luieren is er niet bij, maar je verdient wel veel geld om je te belonen voor je harde werk. Ook fijn: de 14 vrije dagen die je na 14 dagen hard booreiland werken hebt verdiend.

Voor sommige offshore banen heb je geen opleiding en/of werkervaring nodig. Zoek je offshore werk zonder ervaring, dan kun je zonder enige werkervaring plotseling veel geld gaan verdienen. Voor andere offshore banen heb je wel een opleiding en/of werkervaring nodig. Offshore opleidingen zijn vrij prijzig, maar deze kosten verdien je al snel terug als je enkele maanden voor een flink salaris op een booreiland hebt gewerkt.

Meer weten over offshore in het algemeen?