Offshore werk

Offshore banking en belastingen

Offshore bankieren en belastingen

Als je op een booreiland werkt, ben je verplicht belasting te betalen. Tot ongenoegen van vele booreiland werknemers, zijn de belastingtarieven in Nederland vrij hoog. Dit betekent dat je een groot deel van jouw salaris af moet staan aan de Belastingdienst. Wil je jouw offshore belasting verlagen? Dan kun je starten met offshore bankieren. Meer hierover, lees je op deze pagina.

Wat is offshore bankieren?

Offshore bankieren wordt ook wel offshore banking genoemd. Dit is een manier om het betalen van hoge belastingen te vermijden, simpelweg door een rekening te openen in een ander land dan Nederland. Er zijn diverse belastingparadijzen, waar je een rekening kunt openen om minder belasting te hoeven betalen.

Werk je in het buitenland op een booreiland en sta je nog ingeschreven als Nederlandse burger, dan betaal je jouw belasting in Nederland. Wel kun je mogelijk profiteren van aantrekkelijke fiscale regelingen, om het bedrag aan te betalen belasting te verlagen. Werk je in een land waar de belasting veel lager is dan in Nederland? Dan kun je ervoor kiezen je hier in te schrijven. In dit geval betaal je niet meer de belasting van Nederland, maar het lagere tarief van jouw nieuwe thuisland. Werken in het buitenland belasting kan dan ook zeker aantrekkelijk zijn, vooral in belastingvrije landen Europa.

De voordelen van offshore bankieren

Offshore bankieren brengt diverse voordelen met zich mee. Het eerste en belangrijkste voordeel van offshore bankieren, is dat je minder offshore belastingen hoeft te betalen. Dit betekent dat je meer van jouw salaris overhoudt, simpelweg omdat je minder geld over hoeft te maken naar de Belastingdienst. Daarnaast kan offshore bankieren ook lekker gemakkelijk zijn. In veel landen zijn er namelijk minder regels verbonden aan het bijhouden van de financiën. Dit betekent dat het gemakkelijker is de financiën goed bij te houden en dat het minder tijd kost. Offshore bankieren bespaar je dus niet alleen geld, maar ook energie en tijd.

Offshore bankieren: is het legaal?

Veel mensen denken dat offshore bankieren illegaal is, maar dit is niet het geval. Je mag namelijk helemaal zelf kiezen waar je jouw geld wil stallen, ook als je dit in het buitenland wil doen. Offshore bankieren is echter wel strafbaar als je jouw vermogen bewust verbergt voor de Belastingdienst. Dit wil zeggen dat je jouw vermogen niet opgeeft en op deze manier belastingen kunt ontduiken. Komt de Belastingdienst hier achter, dan moet je een flinke boete betalen.

Stal je jouw vermogen in het buitenland en ben je verder eerlijk over de grootte van je vermogen, dan is offshore bankieren niet strafbaar. Om zeker te weten dat je jouw vermogen op de juiste manier in het buitenland stalt bij de bank, kun je een belastingadviseur in de arm nemen bij offshore bankieren.

Meer weten over de salarissen in de offshore?

 

OFFSHORE BELASTING VOORDELEN VIDEO!

 

Mobiele versie afsluiten