post

Offshore kleding

Offshore kleding

Op een booreiland draag je andere werkkleding dan bijvoorbeeld op kantoor. Welke kleding je precies moet dragen als je op een booreiland werkt, lees je op deze pagina. Ben je van plan een baan aan te nemen op een booreiland, dan is het goed om op de hoogte te zijn van de verschillende offshore kleding regels. Zo weet je precies waar je aan toe bent als je naar een booreiland gaat.

Verplichte offshore kleding

Op een booreiland draagt vrijwel iedereen dezelfde kleding. Dit komt simpelweg omdat de kleding die je draagt, aan vele regels moet voldoen. Zo moet offshore kleding ten eerste goed beschermen tegen extreme omstandigheden, zoals bijvoorbeeld harde regen. Daarnaast moet de kleding goed beschermen tegen lichamelijke schade, bij eventuele ongelukken. Verder is het belangrijk dat kleding goed opvalt, ook als het donker is. Daarom draagt vrijwel iedereen een offshore overall die oplicht in het donker.

Verder is de kleding die je draagt, afhankelijk van het werk dat je doet op het booreiland. Ben je offshore duiker, dan draag je logischerwijs andere kleding dan iemand die olieboringen verricht op het booreiland. De algemene offshore werkkleding is echter voor iedereen hetzelfde.

Verplichte offshore schoenen en andere spullen

Je draagt niet alleen de verplichte offshore werkkleding op een booreiland, maar ook de verplichte offshore schoenen. Dit zijn schoenen met stalen neuzen, die jouw voeten optimaal beschermen in diverse omstandigheden. Verder is het vaak ook verplicht een helm te dragen als je op een booreiland rondloopt.

Tip: neem zelf waterdichte tassen mee als je op een booreiland gaat werken. Het kan namelijk nat worden op het platform en dan wil je natuurlijk voorkomen dat je kleding, je schoenen en je andere spullen nat worden. Heb je waterdichte tassen, dan hoef je je hier geen zorgen om te maken.

Offshore kleding zelf betalen?

Als je voor het eerst op een booreiland gaat werken, heb je veel nieuwe kleding nodig. Denk hierbij aan de overall werkkleding, maar ook aan het reflecterende vest, de schoenen met stalen neuzen, de helm en ga zo maar door. Omdat het om vrij veel (dure) kleding gaat, is het logisch dat je je afvraagt of je de offshore kleding zelf moet betalen of niet. In de meeste gevallen is dit gelukkig niet nodig. De meeste offshore werkgevers betalen in ieder geval jouw veiligheids overalls, jouw reflecterende vest en jouw helm. Soms moet je de schoenen wel zelf betalen.

Om te achterhalen wat er voor jou betaald wordt en wat je zelf moet betalen, kun je contact opnemen met jouw nieuwe werkgever. Je werkgever kan je niet alleen vertellen welke kleding je nodig hebt, maar ook of je deze kleding zelf moet betalen.

Meer tips nodig over het offshore werk?