Offshore werk

Offshore werken en belasting

Offshore werken en belasting

Als je op een booreiland werkt, verdien je een aardig salaris. Wel moet je ook als offshore medewerker belasting betalen, zoals iedere werkende Nederlander moet doen. Meer over offshore werken en het betalen van belasting, lees je op deze pagina.

Offshore belasting betalen

Voor we meer vertellen over de offshore belasting, is het goed om te weten hoe het betalen van belasting precies werkt. De algemene regel is dat je belasting moet betalen aan het land waar jij woonachtig bent. Werk je op een booreiland middenin de zee, dan betaal je dus gewoon belasting in Nederland. Je staat namelijk nog altijd ingeschreven als Nederlandse burger, al ben je op dit moment niet op het vasteland.

De belasting die je moet betalen, wordt verrekend over het inkomen dat je verdient. In Nederland zijn hier strenge regels voor. In sommige andere landen zijn de regels wat minder streng. Werk je voor een werkgever uit het buitenland en heeft deze werkgever afspraken gemaakt met de Nederlandse overheid over de offshore belastingen, dan kan het zomaar zijn dat je geluk hebt en door de minder strenge regels minder belasting hoeft te betalen. Het is goed om dit van tevoren na te vragen bij je werkgever, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Offshore belasting tip: neem een adviseur in de arm

Een belangrijke offshore belasting tip die wij je willen geven, is dat je een belastingadviseur in de arm neemt om jouw te betalen offshore belasting te berekenen. Dit kost je eenmalig enkele honderden euro’s, maar uiteindelijk bespaar je hier wel veel geld mee. Een belastingadviseur kan namelijk voorkomen dat je onnodig te veel geld aan de Belastingdienst betaalt.

Omdat het stelsel van offshore belasting vrij ingewikkeld is, komen veel mensen hier zelf niet uit. Door een belastingadviseur in de arm te nemen, bespaar je jezelf veel werk met het berekenen van de belastingen en voorkom je dat je te veel belasting betaalt.

Belastingadvies van een interne belastingadviseur

Sommige offshore bedrijven hebben een eigen belastingadviseur, die intern op het booreiland werkt om belastingadvies te geven. Niet alleen aan het offshore bedrijf zelf, maar ook aan de medewerkers van het booreiland. Heeft jouw werkgever offshore banking of offshore bankieren, dan kun je bij de interne belastingadviseur langs om belastingadvies te krijgen.

Is er geen interne belastingadviseur aanwezig op het booreiland? Dan kun je een externe adviseur in de arm nemen om belastingadvies te krijgen. Wij raden je zeker aan dit te doen, al moet je hier geld in investeren. Het geld dat je aan de belastingadviseur betaalt, verdien je namelijk vrijwel altijd weer terug door een lagere belasting te betalen.

Wil jij meer informatie over het offshore banking en belastingen?

 

OFFSHORE BELASTING VOORDELEN VIDEO!

 

Mobiele versie afsluiten