post

Toekomst van de offshore

Toekomst van de offshore

Er wordt nog altijd veel olie en gas gebruikt, maar groene energie wordt wel steeds populairder. Omdat groene energie een steeds grotere rol speelt in Nederland, zien veel mensen de toekomst van de offshore als een onzekere toekomst. Toch is de toekomst van een offshore professional helemaal niet zo onzeker als je denkt. Sterker nog, door de vele offshore innovaties zal de toekomst van offshore werken een stijgende lijn vertonen. Meer over de toekomst van de offshore, lees je op deze pagina.

De toekomst offshore: innovaties

Er zijn vele innovaties in de offshore wereld, zoals nieuwe boormethoden, nieuwe installaties om boringen te verrichten en ga zo maar door. Dit is niet voor niets, maar simpelweg omdat steeds meer bronnen van olie en gas op raken. Daarom moet er steeds dieper geboord worden. Om dit mogelijk te maken, zijn nieuwe technieken nodig. Deze technieken worden druk ontwikkeld.


Door de vele innovaties in de offshore wereld, kunnen voorheen onbereikbare bronnen nu ook bereikt worden. Dit is dan ook de reden dat de toekomst van de offshore wereld een stijgende lijn zal vertonen. Er wordt misschien meer groene energie gebruikt in Nederland, maar er wordt ook nog altijd veel olie en gas gebruikt. En omdat olie en gas steeds gemakkelijker geboord kan worden door de vele innovaties in de offshore wereld, zal de nabije toekomst zeker nog even rooskleurig zijn.


De offshore toekomst: het aanbod van banen

Omdat de toekomst van de offshore wereld er goed uit ziet, zullen er de komende jaren zeker geen banen verdwijnen. Sterker nog, experts verwachten dat er in de nabije toekomst juist meer banen op booreilanden bij komen. Pas op de lange termijn, over ongeveer 50 tot 100 jaar, zullen er wat meer banen verdwijnen. Op deze termijn is de energiemarkt namelijk zodanig veranderd dat er mogelijk veel minder olie en gas gebruikt zal worden. Wordt er minder olie en gas gebruikt, dan hoeft er minder geboord te worden. Dit betekent dat er minder banen op booreilanden zijn.

Als je nu in de offshore industrie werkt of van plan bent werk in de offshore te zoeken, heb je geen last van deze ontwikkeling. De volgende generatie zal pas merken dat er over 50 tot 100 jaar minder banen op booreilanden zijn. Werk je nu op een booreiland of wil je op de korte termijn gaan werken op een booreiland, dan liggen de banen voor het oprapen. Je zal dan ook geen moeite hebben om leuk werk te vinden, nu niet en over vele jaren nog steeds niet.
Meer weten over offshore in het algemeen?