Offshore werk

Wat is een engineer

Wat is een engineer?

Er worden veel banen aangeboden op een booreiland. Eén van de vele offshore banen die je op een booreiland kunt krijgen, is de baan van engineer. Maar wat houdt deze baan nu eigenlijk in? Je leest het op deze pagina. Zo lees je op deze pagina niet alleen wat een engineer voor werkzaamheden heeft, maar ook wat je verdient als engineer en hoe je engineer op een booreiland kunt worden.

De werkzaamheden van een engineer

Een engineer is een specialist in de engineering. Engineering is het toepassen van wiskundige, economische, sociale, praktische en/of wetenschappelijke kennis voor het ontwerpen en bouwen van structuren, machines, apparaten, methoden en systemen, met het doel een verbetering in het dagelijks leven te realiseren. Een engineer kan bijvoorbeeld een machine maken om het productieproces van een bedrijf te verbeteren, maar ook een systeem ontwikkelen om nog veiliger te werken in een bepaalde werkomgeving.

Een engineer is gespecialiseerd in de technische ontwikkeling van diverse apparaten, installaties en objecten. De termen engineer en ingenieur worden vaak door elkaar gehaald, maar in feite heeft een engineer wat meer technische kennis dan een ingenieur. Een engineer is dan ook gespecialiseerd in technische ontwikkeling. Hij of zij voert technologisch onderzoek uit, maakt planningen en berekeningen en zorgt er uiteindelijk voor dat er iets ontwikkeld wordt. Ook kunnen engineers (technisch) advies geven.

Het salaris van een engineer

Een engineer heeft een goed salaris. Dit is niet zo vreemd, want het werk van een engineer is vrij ingewikkeld en kan zeker niet door iedereen gedaan worden. Welk engineer salaris je precies krijgt, is afhankelijk van je werkzaamheden, je specialisatie en uiteraard je werkgever. Wel is het goed om te weten dat het gemiddelde salaris van een junior engineer op 60.000 euro per jaar ligt. Je kunt hier net onder zitten, maar ook net boven. Hoe dan ook, is het salaris van een engineer erg hoog. Ben je senior engineer, dan verdien je gemiddeld 120.000 euro per jaar.

De opleiding van een engineer

Je kunt niet zomaar engineer worden. Om engineer te kunnen worden en dat mooie salaris van gemiddeld 60.000 euro per jaar te kunnen verdienen, moet je een technische studie volgen. Dit kan een WO-studie zijn, maar het kan ook een HBO-studie zijn. Enkele studies die je kunt volgens als je engineer wil worden, zijn de studies Engineering, Design and Innovation (HBO), Technische Bedrijfskunde (HBO of WO) en Werktuigbouwkunde (HBO of WO).

Doorgaans kies je tijdens je opleiding een bepaalde engineering specialisatie. Denk hierbij aan safety engineering, process engineering en supply chain engineering. De specialisatie die je kiest, bepaalt wat je later voor werk gaat doen en bij welke werkgever je terecht komt. Een safety engineer heeft bijvoorbeeld ander werk en een andere werkgever dan een supply chain engineer.

Meer weten over belasting voordelen binnen in de offshore?

 

OFFSHORE ENGINEER: VIDEO!!

Mobiele versie afsluiten