post

Werken als offshore duiker

Offshore duiker

Als je op een booreiland wil werken, kun je onder andere offshore duiker worden. Op deze pagina lees je meer over deze functie. Door onderstaande informatie door te lezen, kom je er vanzelf achter of het werk van een offshore duiker mogelijk ook bij jou past.

De werkzaamheden van een offshore duiker

Een offshore duiker werkt voor bergingsbedrijven, in de scheepvaart, in de civiele onderwaterbouw of in de offshore industrie. Zoals je bij een duiker wel zou verwachten, werkt hij of zij vrijwel altijd onder water. Een offshore duiker houdt zich voornamelijk bezig met onderwaterlassen, ofwel het lassen van verschillende soorten objecten onder water. Dit lijkt eenvoudig, maar onderwaterlassen is erg lastig en vergt veel concentratie. Omdat je onder water werkt en er rook ontstaat bij het lassen, is het moeilijk om te zien wat je doet. Je werkt veel op gevoel als offshore duiker, maar een goede hand-oog coördinatie is ook erg belangrijk.

De opleiding van een offshore duiker

Als je offshore duiker wil worden, moet je een speciale opleiding volgen. Dit is niet zo vreemd, want je moet ten eerste goed leren zwemmen als duiker en ten tweede leren hoe je onder water bepaalde werkzaamheden uit moet voeren. Je bent geschikt voor de beroepsduiker opleiding als je een goede conditie hebt, goed kunt zwemmen en technisch inzicht hebt. Heb je geen goede conditie, dan raden wij je aan goed te trainen voor je met de opleiding beroepsduiker start. Kun je niet zo goed zwemmen, dan kun je dit ook leren voor je start met de opleiding om beroepsduiker te worden.

Het is belangrijk jouw vaardigheden goed te ontwikkelen voor je met de beroepsduiker opleiding start. Je moet namelijk voor de opleiding toegelaten worden en dit gebeurt niet als je geen goede conditie hebt, niet goed kunt duiken of niet veel technische kennis hebt. Ben je eenmaal toegelaten tot de opleiding, dan ben je 1 tot 2 jaar aan het studeren voor offshore duiker. De kosten verschillen per jaar, maar reken erop dat je ongeveer 10.000 euro uit moet geven om offshore duiker te worden.


De verdiensten van een offshore duiker

De beroepsduiker opleiding is vrij duur, maar gelukkig verdien je wel veel geld als je eenmaal als offshore duiker aan het werk gaat. Als je net begint met werken als duiker, verdien je ongeveer 2000 euro netto per maand. Werk je al wat langer als offshore duiker, dan gaat jouw beroepsduiker salaris al snel omhoog naar 3000 euro netto per maand. Dit is veel hoger dan de salarissen in vele andere vakgebieden.

Als offshore duiker werk je een half jaar lang op een booreiland, verdeeld over de periode van 1 jaar. Dit betekent dat je in een half jaar tijd hard werken jouw beroepsduiker salaris verdient. Houd er wel rekening mee dat je in deze zes maanden tijd veel moet werken, vaak meer dan 40 uur per week.

Meer weten over onderwaterlassen?

 

WERKZAAMHEDEN OFFSHORE DUIKER!!