post

Werken als Roustabout

Roustabout

Veel mensen die op een booreiland werken, werken hier als Roustabout. Dit is een algemene functie die veel wordt aangeboden op booreilanden in het binnen- en buitenland. Wil jij ook als Roustabout aan de slag op een booreiland, maar wil je eerst wat meer over deze functie te weten komen? Lees dan snel verder, want op deze pagina lees je meer over de functie Roustabout.

De General Roustabout

Er zijn twee soorten Roustabout functies, namelijk de General Roustabout en de Maintenance Roustabout. De General Roustabout doet fysiek werk op het booreiland, waaronder het schoonmaken van het boorplatform, het sjouwen van zware objecten en ga zo maar door. De meeste mensen die voor het eerst aan het werk gaan als Roustabout, beginnen als General Roustabout. Doen ze dit enkele jaren, dan krijgen ze een hogere functie op het booreiland.

De Maintenance Roustabout

De Maintenance Roustabout is beter geschoold dan de General Roustabout en heeft dan ook wat ingewikkelder werk. De belangrijkste taak van de Maintenance Roustabout is het onderhouden van de apparatuur op een offshore platform. Bij de werkzaamheden van de Maintenance Roustabout horen taken als schilderen, maar ook het uitvoeren van complexere reparaties.

Het salaris van een Roustabout

Werk je op een booreiland als General Roustabout, dan verdien je gemiddeld 19.000 euro per jaar. De General Roustabout verdient het minst van alle werknemers op het booreiland, maar voor deze functie heb je verder geen opleiding nodig. De meeste mensen gebruiken deze functie dan ook als opstapje, om zonder enige opleiding of werkervaring op een booreiland aan de slag te gaan. Later groeien zij door naar een betere en beter betaalde functie.

De Maintenance Roustabout heeft complexere werkzaamheden en verdient dan ook meer dan de General Roustabout. Deze professional verdient gemiddeld 32.000 euro per jaar. Heb je veel werkervaring als Maintenance Roustabout, dan kom je boven dit gemiddelde Roustabout salaris te zitten. Ook als je een bepaalde specialisatie hebt, kun je meer geld verdienen dan het gemiddelde Maintenance Roustabout salaris.

De opleiding van een Roustabout

Om General Roustabout te worden, hoef je geen opleiding te volgen. Ook heb je geen werkervaring nodig om General Roustabout te worden. Wil je Maintenance Roustabout worden, dan volg je een maritieme of technische MBO opleiding. Ook kun je dit Roustabout werken door enkele jaren als General Roustabout te werken en op deze manier werkervaring op te doen.

Begin je bij de laagste functie van het Roustabout werken, dan heb je in ieder geval geen opleiding of werkervaring nodig. Dit betekent dat iedereen als General Roustabout zou kunnen werken op een booreiland.

Wil je meer weten over offshore werken zonder diploma?

 

Werken als ROUSTABOUT: VIDEO!!