post

Werken in de offshore drilling

Offshore drilling

Op een booreiland worden verschillende banen aangeboden. Eén van de werkzaamheden die je op een booreiland uit kunt voeren, is offshore drilling. Meer over offshore drilling, lees je op deze pagina. Door de informatie op deze pagina te lezen, weet je precies wat deze werkzaamheid inhoudt en of dit wellicht iets voor jou is.

Wat is offshore drilling?

Offshore drilling is het boren in de zeebodem met een speciale olieboor of gasboor. Er wordt in de zeebodem geboord om een olie- of gasbron te kunnen bereiken. Dit lijkt misschien eenvoudig, maar het mechanische proces om een weg te banen naar de olie- of gasbron is moet erg precies gevolgd worden. Gebeurt dit niet, dan kan de olie- of gasbron niet bereikt worden. Daar komt nog bij dat foute boringen grote gevolgen kunnen hebben.

Bij het boren zijn er altijd meerdere mensen aanwezig. Deze mensen bedienen de boor, maar houden de boel ook in de gaten. De boren waar mee gewerkt wordt, zijn ontzettend duur. Om de boren niet te beschadigen en de olie- of gasbron op de juiste manier te bereiken, is de aanwezigheid van meerdere professionals een must.


De veiligheid van offshore drilling

Veiligheid is erg belangrijk bij offshore drilling. Dit heeft voornamelijk te maken met de grote milieuschade die kan ontstaan als er verkeerd geboord wordt. Als een gat in een oliebron of gasbron niet meer gedicht kan worden, kan er namelijk olie of gas ontsnappen en dit is slecht voor het milieu. Om te voorkomen dat dit gebeurt, worden er dan ook strenge veiligheidsregels gevolgd bij olie boren en gas boren.

Mensen die zich bezig houden met offshore drilling, werken doorgaans 12 uur per dag. Omdat zij zo lang werken, is het risico op het maken van fouten groter. Wil je olie boren of gas boren op een booreiland, dan moet je er rekening mee houden dat je gedurende 12 uur per dag in opperste concentratie moet werken. Ook moet je altijd de veiligheidsregels volgen, ook als je aan het einde van je werkdag zit en eigenlijk wel zin hebt om ermee te stoppen. Offshore drilling is dan ook niet de perfecte baan voor iedereen.


Innovaties op het gebied van offshore drilling

Er zijn veel innovaties op het gebied van olieboringen. Denk hierbij aan de semi-zinkbare platformen die tot 3000 meter diep kunnen boren. Het is niet voor niets dat er steeds nieuwe innovaties op het gebied van offshore drilling geïntroduceerd worden. Offshore drilling wordt namelijk steeds moeilijker, simpelweg omdat olie- en gasbronnen op raken. Omdat er steeds dieper geboord moet worden, zijn innovaties op het gebied van olie- en gasboringen een must.

Meer weten over wat jou toekomst is in de offshore?

 

OFFSHORE DRILLING: VIDEO!!