post

offshore catering

Werken in de offshore catering

Op een booreiland worden vele verschillende banen aangeboden. Denk hierbij aan vele technische beroepen, maar ook aan faciliterende banen. Werk je op dit moment in de catering en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan kun je bij een cateringbedrijf op het land gaan werken, maar je kunt ook de stap nemen om in de offshore catering te gaan werken. Meer over het werken in de offshore catering, lees je op deze pagina.

Algemene informatie over de functie

De vele mensen die op een booreiland werken, moeten hier ook eten. Dit betekent dat er op een offshore boorplatform ook vele cateringmedewerkers nodig zijn, die het ontbijt, de lunch en het avondeten voor al het offshore personeel bereiden. Jij kan er hier één van zijn.

Werk je in de offshore catering, dan ben je de hele dag bezig met het bereiden van maaltijden. Het gaat om uitgebreide maaltijden die goed vullen, want offshore werk is fysiek erg zwaar en dit betekent dat het offshore personeel goed moet eten. Als cateringmedewerker zorg je ervoor dat al het personeel op het booreiland voldoende voedingsstoffen binnen krijgt om goed te kunnen werken.

De voordelen van werken in de offshore catering

Ga je in de offshore catering werken, dan profiteer je van diverse voordelen. Ten eerste verdien je meer geld dan op het land, simpelweg omdat de vraag naar offshore cateringmedewerkers groter is dan het aanbod. Daar komt nog bij dat je slechts een half jaartje hoeft te werken, om vervolgens een half jaar vrij te zijn. In het half jaar dat je werkt, verdien je meer dan voldoende om de rest van het jaar rond te komen. Dit betekent dat je lekker een half jaar pauze kunt nemen, om weer even tot jezelf te komen.

Tot slot is het werken op een booreiland een leuke ervaring. Niet alleen omdat je in een andere werkomgeving werkt dan je gewend bent, maar ook zeker omdat je in contact komt met vele leuke mensen. Daar komt nog bij dat je op een booreiland niet alleen kunt werken, maar ook kunt ontspannen. Er zijn bijvoorbeeld ook sportscholen en zelfs faciliteiten als sauna’s. Hier mag je als cateringmedewerker gewoon gebruik van maken.

Banen in de offshore catering

Als je in de offshore catering wil werken, zijn er diverse banen die je aan kunt nemen. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag gaan als kok, maar ook als assistent kok, als trainee in de keuken of als ober of serveerster. Daarnaast zijn er ook mensen nodig die de keukens en eetzalen schoonmaken. Heb je geen ervaring in de catering, maar wel in de schoonmaakbranche? Dan kun je solliciteren op een functie als schoonmaker of schoonmaakster in de offshore catering. Wat voor baan je ook zoekt: door het grote aanbod functies in de offshore catering is de kans groot dat ook jij jouw droombaan kunt vinden op een boorplatform.

Wil jij in de offshore catering werken? Ga dan op zoek naar offshore catering banen. Dit kun je bijvoorbeeld doen op de diverse vacaturewebsites, door op deze websites te zoeken op woorden als ‘offshore catering’, ‘offshore kok’ en ‘offshore bediening’. Succes!

 

Werken in de offshore catering VIDEO!!