post

offshore catering

Werken in de offshore catering

Op een booreiland worden vele verschillende banen aangeboden. Denk hierbij aan vele technische beroepen, maar ook aan faciliterende banen. Werk je op dit moment in de catering en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan kun je bij een cateringbedrijf op het land gaan werken, maar je kunt ook de stap nemen om in de offshore catering te gaan werken. Meer over het werken in de offshore catering, lees je op deze pagina.

Algemene informatie over de functie

De vele mensen die op een booreiland werken, moeten hier ook eten. Dit betekent dat er op een offshore boorplatform ook vele cateringmedewerkers nodig zijn, die het ontbijt, de lunch en het avondeten voor al het offshore personeel bereiden. Jij kan er hier één van zijn.

Werk je in de offshore catering, dan ben je de hele dag bezig met het bereiden van maaltijden. Het gaat om uitgebreide maaltijden die goed vullen, want offshore werk is fysiek erg zwaar en dit betekent dat het offshore personeel goed moet eten. Als cateringmedewerker zorg je ervoor dat al het personeel op het booreiland voldoende voedingsstoffen binnen krijgt om goed te kunnen werken.

De voordelen van werken in de offshore catering

Ga je in de offshore catering werken, dan profiteer je van diverse voordelen. Ten eerste verdien je meer geld dan op het land, simpelweg omdat de vraag naar offshore cateringmedewerkers groter is dan het aanbod. Daar komt nog bij dat je slechts een half jaartje hoeft te werken, om vervolgens een half jaar vrij te zijn. In het half jaar dat je werkt, verdien je meer dan voldoende om de rest van het jaar rond te komen. Dit betekent dat je lekker een half jaar pauze kunt nemen, om weer even tot jezelf te komen.

Tot slot is het werken op een booreiland een leuke ervaring. Niet alleen omdat je in een andere werkomgeving werkt dan je gewend bent, maar ook zeker omdat je in contact komt met vele leuke mensen. Daar komt nog bij dat je op een booreiland niet alleen kunt werken, maar ook kunt ontspannen. Er zijn bijvoorbeeld ook sportscholen en zelfs faciliteiten als sauna’s. Hier mag je als cateringmedewerker gewoon gebruik van maken.

Banen in de offshore catering

Als je in de offshore catering wil werken, zijn er diverse banen die je aan kunt nemen. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag gaan als kok, maar ook als assistent kok, als trainee in de keuken of als ober of serveerster. Daarnaast zijn er ook mensen nodig die de keukens en eetzalen schoonmaken. Heb je geen ervaring in de catering, maar wel in de schoonmaakbranche? Dan kun je solliciteren op een functie als schoonmaker of schoonmaakster in de offshore catering. Wat voor baan je ook zoekt: door het grote aanbod functies in de offshore catering is de kans groot dat ook jij jouw droombaan kunt vinden op een boorplatform.

Wil jij in de offshore catering werken? Ga dan op zoek naar offshore catering banen. Dit kun je bijvoorbeeld doen op de diverse vacaturewebsites, door op deze websites te zoeken op woorden als ‘offshore catering’, ‘offshore kok’ en ‘offshore bediening’. Succes!

Werken op een booreiland: wat mag ik wel en niet meenemen?

Ga je binnenkort richting een boorplatform, om hier voor bepaalde tijd te werken? Dan is het belangrijk om te weten dat je niet zomaar al je spullen met je mee mag nemen. Wat betreft de bagage die je als offshore medewerker mee mag nemen naar een boorplatform, zijn er namelijk strenge regels opgesteld. Deze regels worden kort beschreven in dit artikel.

Het vervoer naar het boorplatform

Voor we je meer vertellen over de regels van offshore werken met betrekking tot de bagage die je mee mag nemen, is het goed om te weten hoe je naar het boorplatform vervoerd wordt. Dit gebeurt doorgaans niet met een boot, maar met een helikopter. Goed om te weten, want in een helikopter kun je niet te veel bagage meenemen. Jouw bagage mag maximaal 15 kilo wegen. Je kunt je bagage het beste meenemen in een sporttas, aangezien een sporttas flexibeler is dan een koffer en dus gemakkelijker in het kleine laadruim van de helikopter past.

Alcohol en verdovende middelen

Het is niet toegestaan alcohol en verdovende middelen mee te nemen in de helikopter, die jou naar het boorplatform vervoert. Het is misschien een leuk idee om een flesje wijn mee te nemen voor je werk op het boorplatform, maar dit is niet toegestaan.

Wapens en zenders

Ook wapens en zenders moet je thuis laten als je naar een boorplatform gaat. Let op: onder wapens rekenen we niet alleen vuurwapens, maar ook wapens als messen en boksbeugels. Alles wat voor een wapen aangezien kan worden, mag je simpelweg niet meenemen in de helikopter. Bij twijfel kun je iets beter thuis laten, dan illegaal met je meenemen.

Medicijnen

Gebruik je medicijnen en wil je deze meenemen naar het boorplatform? Dan is dit zeker niet verboden, maar je moet van tevoren wel aangeven welke medicijnen je met je mee wil nemen. Alleen als je toestemming hebt gekregen om jouw medicijnen mee te nemen, mag je deze inderdaad meenemen naar het boorplatform.

Vrijetijdsschoenen en vrijetijdskleding

Als je aan het werk bent, draag je speciale werkkleding. Deze neem je mee in het helikopter of wordt op het booreiland verstrekt. Je moet echter niet vergeten ook vrijetijdskleding mee te nemen naar het boorplatform. Wij raden je aan comfortabele kleding en comfortabele vrijetijdsschoenen mee te nemen, die je kunt dragen op de momenten dat je niet hoeft te werken.

Tip: zorg voor je eigen entertainment

Als je niet werkt, kun je sporten, naar de sauna of gezellig kletsen met de andere mensen op het booreiland. Het is echter ook verstandig om voor je eigen entertainment te zorgen, voor op de momenten dat je niet hoeft te werken. Neem bijvoorbeeld een laptop mee met spelletjes, muziek, films en dergelijke en je hoeft je niet te vervelen als je niet aan het werk bent. Ook leuk om mee te nemen: een kaartspel of ander spelletje die je met je collega’s kunt spelen als jullie vrij zijn.