post

Offshore keuring

Alles wat je moet weten over de offshore keuring

Werk je offshore of ga je binnenkort naar een boorplatform om offshore te werken? Dan kom je vroeg of laat in aanraking met de offshore keuring. Dit is een keuring die regelmatig uitgevoerd wordt bij mannen en vrouwen die offshore werken. Meer over de offshore keuring, lees je op deze pagina. Werk je offshore of ga je offshore werken? Dan is de informatie op deze pagina zeker interessant voor jou. Het is namelijk prettig om te weten waar je aan toe bent met betrekking tot de offshore keuring.

Wat is de offshore keuring?

Het werken op een boorplatform is niet alleen fysiek zwaar, maar kan ook mentaal zwaar zijn. Omdat het werk vrij zwaar is, vinden werkgevers het belangrijk om hun werknemers regelmatig te keuren. Niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal. Tijdens de offshore keuring wordt er simpelweg achterhaald of je het fysiek en mentaal nog aan kunt om op een boorplatform te werken.

Verschillende soorten offshore keuringen

Er zijn verschillende soorten offshore keuringen. Ten eerste is er de keuring voor standaard personeel. Deze keuring wordt uitgevoerd bij mensen die op een booreiland gaan werken of hier al een tijdje werkzaam zijn. Daarnaast is er nog de keuring voor bezoekers van een boorplatform. Deze keuring is wat lichter, aangezien bezoekers van een boorplatform geen werkzaamheden hoeven te verrichten. Zij worden simpelweg medisch gekeurd om te zien of zij veilig op een boorplatform kunnen verblijven.

Tot slot is er nog de keuring voor noodpersoneel. Deze keuring is wat intensiever dan de keuring voor standaard personeel. Tijdens de keuring voor noodpersoneel wordt het noodpersoneel medisch gecontroleerd om te zien of ze fysiek en mentaal in staat zijn op een boorplatform te werken. Hierbij worden strenge eisen gehanteerd, zodat alleen de mensen die écht geschikt zijn voor offshore werken worden geselecteerd om op een booreiland te werken.

De inhoud van de offshore keuring

De offshore keuring bestaat uit diverse onderdelen. Ten eerste is er de inspanningstest. Tijdens deze test wordt je conditie gemeten. Alleen als je een goede conditie hebt, mag je op een boorplatform werken. Je bent hier namelijk de hele dag (fysiek) in de weer. Daarnaast wordt er getest of je gehoor goed is, of je kleurenblind bent en of je bloeddruk en hartslag gezond zijn. Om je mentale gezondheid te testen, vul je een vragenlijst in. De antwoorden die je op de diverse vragen geeft, worden met een arts besproken. De offshore keuring is dus niet puur fysiek, maar bevat ook mentale aspecten om jouw mentale gezondheid te keuren.

De kosten van de offshore keuring

De offshore keuring is niet gratis. Om deze keuring te ondergaan, betaal je eenmalig 194 euro, exclusief btw. Vaak worden de kosten van de offshore keuring betaald door je (toekomstige) werkgever. Dit is echter niet altijd het geval. Informeer bij jouw (toekomstige) werkgever of je de kosten van de keuring zelf moet betalen, of niet. Zo weet je precies waar je aan toe bent als je deze keuring krijgt.