post

Regels op een booreiland

Werken op een booreiland: wat mag ik wel en niet meenemen?


Ga je binnenkort richting een boorplatform, om hier voor bepaalde tijd te werken? Dan is het belangrijk om te weten dat je niet zomaar al je spullen met je mee mag nemen. Wat betreft de bagage die je als offshore medewerker mee mag nemen naar een boorplatform, zijn er namelijk strenge regels opgesteld. Deze regels worden kort beschreven in dit artikel.

Het vervoer naar het boorplatform


Voor we je meer vertellen over de regels van offshore werken met betrekking tot de bagage die je mee mag nemen, is het goed om te weten hoe je naar het boorplatform vervoerd wordt. Dit gebeurt doorgaans niet met een boot, maar met een helikopter. Goed om te weten, want in een helikopter kun je niet te veel bagage meenemen. Jouw bagage mag maximaal 15 kilo wegen. Je kunt je bagage het beste meenemen in een sporttas, aangezien een sporttas flexibeler is dan een koffer en dus gemakkelijker in het kleine laadruim van de helikopter past.

Alcohol en verdovende middelen


Het is niet toegestaan alcohol en verdovende middelen mee te nemen in de helikopter, die jou naar het boorplatform vervoert. Het is misschien een leuk idee om een flesje wijn mee te nemen voor je werk op het boorplatform, maar dit is niet toegestaan.

Wapens en zenders


Ook wapens en zenders moet je thuis laten als je naar een boorplatform gaat. Let op: onder wapens rekenen we niet alleen vuurwapens, maar ook wapens als messen en boksbeugels. Alles wat voor een wapen aangezien kan worden, mag je simpelweg niet meenemen in de helikopter. Bij twijfel kun je iets beter thuis laten, dan illegaal met je meenemen.

Medicijnen


Gebruik je medicijnen en wil je deze meenemen naar het boorplatform? Dan is dit zeker niet verboden, maar je moet van tevoren wel aangeven welke medicijnen je met je mee wil nemen. Alleen als je toestemming hebt gekregen om jouw medicijnen mee te nemen, mag je deze inderdaad meenemen naar het boorplatform.

Vrijetijdsschoenen en vrijetijdskleding


Als je aan het werk bent, draag je speciale werkkleding. Deze neem je mee in het helikopter of wordt op het booreiland verstrekt. Je moet echter niet vergeten ook vrijetijdskleding mee te nemen naar het boorplatform. Wij raden je aan comfortabele kleding en comfortabele vrijetijdsschoenen mee te nemen, die je kunt dragen op de momenten dat je niet hoeft te werken.

Tip: zorg voor je eigen entertainment


Als je niet werkt, kun je sporten, naar de sauna of gezellig kletsen met de andere mensen op het booreiland. Het is echter ook verstandig om voor je eigen entertainment te zorgen, voor op de momenten dat je niet hoeft te werken. Neem bijvoorbeeld een laptop mee met spelletjes, muziek, films en dergelijke en je hoeft je niet te vervelen als je niet aan het werk bent. Ook leuk om mee te nemen: een kaartspel of ander spelletje die je met je collega’s kunt spelen als jullie vrij zijn.

REGELS IN DE OFFSHORE: VIDEO!!